Soldamatic: state-of-the-art augmented training voor lassen

Soldamatic is een lassimulator als leermiddel van de toekomst. Virtual reality en augmented reality bieden ongekende mogelijkheden om realistisch te lassen met een simulator, het zogenaamde virtuele lassen, en dit gebruik makend van state-of-the-art technologie. De Soldamatic simulator is uitgerust met de lasprocessen halfautomaat, beklede elektrode en TIG. Hij beschikt over het meest realistische voorpaneel vergelijkbaar met echte lasstroombronnen, een echt lasmasker uitgerust met camera’s van hoge resolutie voor optimale grafische voorstelling, echte lastoortsen en een gebruiksvriendelijke software-interface inclusief analyse module om achteraf het lasresultaat objectief te beoordelen.

Het BIL beschikt over een dergelijke Soldamatic lassimulator voorzien van een halfautomaat. Te huur voor BIL leden.

Het inzetten van lassimulatoren is bevorderend voor het aanleren van handvaardigheid bij beginnende lassers en dit op een pedagogische, efficiënte en veilige manier. Het toepassen van virtueel lassen werkt kosten- en tijdbesparend, maar vervangt niet volledig het werkelijke lassen. Sinds het voorjaar 2017 beschikt het BIL over een Soldamatic lassimulator en wordt deze ingezet in de kaderopleidingen IWE, IWT en IWS waar de cursisten,
liefst per 2 om door interactie en betrokkenheid het leereffect te vergroten, gedurende 1 dag zelfstandig virtueel lassen (volledig conform de eisen van de IIW richtlijn IAB 252). Allen zijn zeer enthousiast over hun ervaringen en de mogelijkheden die zulke educatieve systemen bieden. Daarnaast wordt onze lassimulator ook uitgeleend aan scholen die tijdens opendeurdagen de volgende generatie lassers wensen aan te werven, want dankzij de nieuwste technologie wordt het lassen terug aantrekkelijk gemaakt!

Te huur voor BIL Leden

Interesse om jouw lassers te laten proeven van leermiddelen van de toekomst of de nieuwste lastechnologie te laten ondervinden? Of een lassimulator lenen tijdens een intern bedrijfsevent?
Als lid kunt u onze lassimulator ontlenen aan zeer democratische voorwaarden!

Tarief (excl. 21% BTW)
 • Huurprijs: € 75,00/dag
 • De gebruiker sluit een alle-risico verzekering voor deze lassimulator Soldamatic af twv € 25.000,00
 • Alle transportkosten voor het versturen van de lassimulator Soldamatic (Heen/Terug) vallen ten laste van de gebruiker
 • OPTIONEEL: de gebruiker volgt een opstartcursus over het goede gebruik van de lassimulator Soldamatic (duur: 2 uur) en betaalt hiervoor €285,00 (excl. BTW).

Lees hier de modaliteiten van het BIL lidmaatschap

 • ir. Peter Meys

  IWE
  contactpersoon
  Training Manager Technical
  Telefoonnummer:
  +32 (0)2 260 11 70