Professor Soete Prijs

Professor EM. DR. H.C. IR W. Soete, gewoon hoogleraar aan de Universiteit Gent, was de pionier van het lasgebeuren in België. Om hem te eren heeft de Raad van Bestuur van het BIL de “Professor SOETE prijs” in het leven geroepen. De prijs wordt 4-jaarlijks uitgereikt naar aanleiding van het BIL|NIL symposium.

Soete prijs 2019

Tijdens het BIL|NIL Lassymposium 2019 wordt opnieuw de Soeteprijs uitgereikt, exacte datum nog te bepalen in functie van het finale programma.

Criteria voor de kandidaten

Persoon die gedurende een periode van ten minste 10 jaar in het algemeen belang en in het openbaar op een bijzondere en invloedrijke wijze heeft bijgedragen aan het bevorderen van de toepassing, de ontwikkeling, het onderzoek en de kennis/verspreiding van de las en aanverwante technieken.

De persoon moet de Belgische nationaliteit hebben of minstens 5 jaar in België werkzaam zijn. Hij/zij moet nog actief met lastechniek bezig zijn: de prijs is eerder bedoeld als aanmoediging en niet als beloning voor een ganse carrière.

Commissie voor toekenning van de prijs

Een commissie bestaande uit vertegenwoordigers van de industrie, het BIL en de academische wereld zal beslissen.

Voorstellen van kandidaten

Kandidaten kunnen zichzelf voorstellen of door een ander persoon worden voorgesteld. Ook de leden van de beoordelingscommissie kunnen voorstellen formuleren.

De kandidaturen moeten gemotiveerd zijn: korte omschrijving van de carrière van de persoon en een korte motivatie waarom deze persoon in aanmerking komt voor de prijs.

 

Dien uw/een kandidatuur in

 
Delen
Share

Lees ook

 • ir. Fleur Maas

  IWE, VCA*
  contactpersoon
  Director
  Telefoonnummer:
  +32 (0)9 292 14 02
  +32 (0)2 260 11 71
  +32 (0)473 695 380