Over ons

print icon

Gespecialiseerd onderzoekscentrum voor verbindingstechnologieën

Het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) is een onafhankelijk onderzoekscentrum op het gebied van verbindingstechnologieën en lasbaarheid van materialen. Wij leggen de nadruk op onderzoek, beproeving en schade-analyse, alsook opleiding en kennisoverdracht, en dit voor alle mogelijke toepassingssectoren.

Toegepast onderzoek, dienstverlening en opleiding

Het BIL is het expertisecentrum voor las- en aanverwante verbindingstechnologieën alsook voor lasbaarheid van materialen. Onze kennis wordt permanent op peil gehouden door toegepast onderzoek ten behoeve van klantgerichte dienstverlening. Deze know-how wordt niet alleen vertaald in ons opleidingspakket, maar maakt ook deel uit van kennisoverdracht tijdens studiedagen, workshops en evenementen.

Voor bedrijven, onderzoekscentra en opleidingsinstellingen

Het BIL ondersteunt als non-profit organisatie de internationale ontwikkeling van de lassector. Wij hebben als doel de collectieve belangen van bedrijven, opleidings- en onderzoeksinstellingen, scholen en personen werkzaam op het gebied van lassen en verbinden van materialen te behartigen.

Erkende internationale lasingenieurs

Onze onderzoekers en technologische adviseurs, de meesten onder hen erkend internationaal lasingenieur, zijn experts in uiteenlopende aspecten van het lassen en lasbaarheid van materialen. Zij zijn vertegenwoordigd in de Europese en ISO-normcommissies en kunnen vanuit die sterke betrokkenheid de nodige adviezen verstrekken aan bedrijven omtrent lasgerelateerde normvereisten, onder meer op www.nal-ans.be.

Toegang tot alle moderne las- en beproevingsapparatuur

Naast onze eigen apparatuur heeft het BIL als partner binnen het Metals Structures Centre toegang tot de apparatuur van UGent (Labo Soete) en OCAS en kunnen we daarenboven gebruik maken van het machinepark bij onze Waalse partner CEWAC.

Betrouwbare partner voor al uw lasuitdagingen

Het BIL staat garant voor onafhankelijk en objectief advies bij lasproblemen en uitdagingen dankzij:

  • Onafhankelijkheid: Het BIL heeft geen enkel commercieel voordeel te halen uit samenwerking met fabricanten en/of leveranciers. Onze resultaten zijn volledig gebaseerd op objectieve gegevens.
  • Kwaliteit: Onze processen zijn gecertificeerd volgens de ISO 9001 norm.
  • Flexibiliteit: Onze kleinschaligheid garandeert een snel en gericht contact met onze experten.

Word vandaag nog lid van het BIL!

Wil u als eerste op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen in de las- of verbindingswereld? Wenst u up-to-date te blijven van de trainingskalender of timing van seminaries en workshops? Apprecieert u prioritaire toegang tot gedetailleerde informatie omtrent het lassen of verbinden van materialen?

Aarzel niet en registreer uw bedrijf als lid van het BIL.

 

Meer info? Contacteer:

 
Foto van contactpersoon

ir. Fleur Maas, IWE
Directeur

+32 (0)9 292 14 02

+32 (0)473 69 53 80

 
  • SHARE
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

 

 

Algemene voorwaarden

Raadpleeg hier de Algemene Voorwaarden