EN 1090

print icon

Opleiding Responsible Welding Coordinator RWC-B

In overeenstemming met de kersverse EN 1090 moeten laswerken die vallen onder de executieklassen 2, 3 en 4, uitgevoerd worden onder supervisie van een gekwalificeerd en ervaren lascoördinator. Om tegemoet te komen aan deze nieuwe nood bij de staalconstructiebedrijven, heeft het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) een opleiding RWC-B op punt gezet, op maat van de staalconstructeurs en conform EN 1090-2.

Opleiding EN 1090 CE-Markering concreet toegepast!

Het BIL en Syntra West, met ondersteuning van Infosteel, slaan de handen in elkaar om de vele kleine én middelgrote staalconstructiebedrijven ‘concreet’ bij te staan en hen goed op weg te helpen bij het in orde stellen met de EN 1090, uitvoeringsklasse 2 (EXC2). Meer info.

Kwaliteitshandboek

Het BIL heeft een aantal algemene documenten (voornamelijk staal - en ook wat roestvast staal/inox - voor uitvoeringsklasse 2 = EXC2) opgesteld, die kaderen binnen de EN 1090-1 en EN 1090-2 (technische eisen voor metaalconstructies). Ga zelf aan de slag, klik HIER.

Snijprocedurekwalificatie

Voor thermisch gesneden stukken (bijvoorbeeld plasmasnijden of autogeen snijden) moet de kwaliteit van de snede regelmatig gecontroleerd worden (vanaf executieklasse 2). Het BIL kan u helpen bij deze kwalificatie.

Trajectbegeleiding

Het BIL beschikt over een aantal gediplomeerde lasingenieurs (IWE) die uw bedrijf kunnen begeleiden in uw certificatietraject. Onze lasingenieurs hebben een gedegen kennis en een specifieke methodologie van de lasnormen en kunnen we uw bedrijf efficiënt begeleiden om aan deze normen en/of richtlijnen te voldoen.  Meer weten over trajectbegeleiding?

  • SHARE
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn