Diensten

print icon

Van technologisch advies tot schade-analyse

Naast het toegepast onderzoek zet het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) zijn expertise graag in om advies te verlenen in een diversiteit aan lasproblemen en schadeanalyses of om gericht materiaalonderzoek uit te voeren.

Snel en flexibel

Het BIL is een compacte organisatie die flexibel reageert op uw vragen. Daarnaast oriënteert het BIL zich in een netwerk van specialisten. Deze reactiviteit garandeert u een snel en gedetailleerd antwoord op al uw vragen. Bij hoogdringendheid behoort een on-site bezoek binnen de achtenveertig uur tot de mogelijkheden.

Advies in verbindingstechnologieën en lasbaarheid van materialen

Welke verbindingstechniek is geschikt voor mijn toepassing? Hoe hou ik rekening met milieuvriendelijkheid, gezondheid en veiligheid in het productieproces?
U kunt bij onze experts terecht voor alle verbindingsgerelateerde vragen.

Garantie tot normconformiteit

Conformiteit van uw lasconstructie(s) met de Europese norm EN 1090, EN 3834 of EN 15085 bewaken? Onze Normen-antenne Lastechniek houdt de vinger aan de pols.

Doordringen tot de ware oorzaak van uw probleem

U stelt een lek, een breuk of een ander probleem vast in één van uw constructies? Krijg via onze deskundigen een objectieve en multidisciplinaire kijk op de ware oorzaak van uw probleem.

Corrosie-onderzoek en analyse

Corrosie is één van de meest voorkomende oorzaken van defecten in verbindingslassen. Onze kennis van en onderzoek naar corrosiefenomenen en mechanismes ondersteunen u om het oorzakelijk verband te achterhalen.

Metallografie: van monstervoorbereiding tot analyse

Het BIL heeft een solide reputatie opgebouwd op het vlak van onderzoek naar materiaalstructuur en materiaalsamenstelling. Ons labo is vakkundig uitgerust om metallografische monstervoorbereiding en analyses uit te voeren.

Conventionele en gespecialiseerde materiaaltesten

Een breed scala testapparatuur stelt het BIL in staat zowel standaard als gespecialiseerd materiaalonderzoek aan te bieden.
 

Meer info? Contacteer:

 
Foto van contactpersoon

ing. Bart Verstraeten, IWE
Technisch Directeur

+32 (0)9 292 14 09

+32 (0)495 21 71 35

 
  • SHARE
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn