Corrosie & schade-analyse

print icon

Multidisciplinair onderzoek, on-site en in het labo

Fouten in de samenstelling van componenten of constructies kunnen aan vele factoren toegeschreven worden. Materiaaldegradatie kan het gevolg zijn van corrosie, slechte lasdesign, verkeerde materiaalkeuze of andere gebreken. Het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) kan u helpen in uw zoektocht naar de diepere oorzaak.

Multidisciplinaire expertise garandeert gericht advies

Dankzij onze multidisciplinariteit verzorgt het BIL voor u een correcte schade-analyse, zowel voor constructies als aangetaste materialen. Onze experts beroepen zich hiervoor op hun kennis over corrosiemechanismen, metallurgie, breukmechanismen, het lassen zelf, scheikunde enz.

Inspecties On-site

Het bepalen van de oorzaak van schade noodzaakt kennis van de juiste omstandigheden waarin het materiaal werd gebruikt. Daarom is het belangrijk visuele vaststellingen ter plaatse uit te voeren. Onze medewerkers hebben hiertoe het materiaal en de noodzakelijke kwalificaties om ter plaatse samples te nemen, replica-onderzoek uit te voeren en gericht advies te verstrekken.

Diepgaander onderzoek in het labo

Het BIL labo is deskundig uitgerust om kwalitatief corrosie- en schade-onderzoek uit te voeren in de zoektocht naar de ware oorzaak van het probleem.

Het corrosielab stelt ons in staat specifieke onderzoeken uit te voeren om de weerstand van materialen aan algemene of specifieke omstandigheden te testen, rekening houdend met de voorgeschreven normering.

Meer informatie

Gerelateerde onderzoeksprojecten

Meer info? Contacteer:

 
Foto van contactpersoon

ir. Jens Conderaerts

+32 (0)9 292 14 22

 
  • SHARE
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn