Problemen met de implementatie van EN ISO 9606-1

print icon

De EN ISO 9606-1 is nog maar net goedgekeurd en er worden opnieuw stokken in de wielen gestoken. Nu gaat het niet zozeer omwille van de technische inhoud, maar wel over de periode die voorzien wordt om de EN 287-1 in te trekken.

Op 29 juli 2013 hebben Denemarken en Frankrijk een aanvraag ingediend bij CEN om de standaard periode voor  DOW (date of withdrawal) van 6 maanden te verlengen naar 24 maanden. Deze aanvraag resulteerde in een vraagstelling die naar alle Europese lidstaten gestuurd was. Aangezien de stemming in de verlofperiode doorging en de antwoordtijd zeer kort was (14 dagen), hebben slechts 16 van de 33 landen een stem uitgebracht.

Er zijn 11 landen die instemden met deze verlenging en 5 landen (waaronder België en Nederland) die tegen gestemd hebben. In principe is hiermee de verlenging goedgekeurd. Aangezien deze beslissing een grote impact heeft, zal dit op de volgende vergadering van TC121 in oktober 2013 besproken worden. Wij hopen alsnog de DOW periode terug te kunnen brengen naar 6 maanden….

 

klik hier voor de statusupdate

  • SHARE
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn